جهان ارتباطات نکا

نکاتلکام ارائه خدمات اپراتوری و پرداخت الکترونیک
صفحه اصلی مقالات دلایل و راه‌حل‌های خاموش شدن دستگاه پوز | تعمیر کارتخوان
خاموش شدن دستگاه پوز

دسته‌بندی‌ها

مقالات

آخرین تاریخ بروزرسانی

30 آبان 1403

زمان مورد نیاز

برای مطالعـــه

دقیقه

دلایل و راه‌حل‌های خاموش شدن دستگاه پوز | تعمیر کارتخوان

کارتخوان به دلایل مختلفی ممکن است خاموش شود که از عمده‌ترین دلایل خاموش شدن دستگاه می‌توان به خرابی باتری برای دستگاه سیار و خراب شدن منبع تغذیه برای کارتخوان‌های سیار و سوختن دستگاه برای هر دو نوع کارتخوان اشاره کرد.

باید در نظر داشت که تشخیص اینکه کدام یک از اجزای اصلی کارتخوان دچار مشکل شده نیز بسیار مهم بوده و نقشی کلیدی دارد؛ چرا که با یک تشخیص درست است که می‌توانید مشکل خاموش شدن دستگاه کارتخوان را برطرف کنید. در مواردی دستگاه کارتخوان دچار خرابی در قسمت برد یا نمایشگر یا سوکت شارژ خواهد شد که در این موارد باید به متخصص در این زمینه مراجعه کرده و اقدام به تعمیر آن کنید. در ادامه توضیحاتی در رابطه با علل مختلف خرابی دستگاه کارتخوان و چگونگی رفع آن خدمت شما ارائه خواهد شد.

دلایل خاموش شدن کارتخوان

دلایل خاموش شدن دستگاه کارتخوان متعدد بوده و بسته به مشکل باید به دنبال راه حلی برای آن بود؛ آسیب دیدن پورت شارژ دستگاه کارتخوان، خرابی منبع تغذیه برق برای دستگاه‌های ثابت، تمپر شدن دستگاه کارتخوان، خرابی باتری در دستگاه‌های کارتخوان سیار و سوختن دستگاه از عمده دلایل خرابی دستگاه کارتخوان است.

آسیب دیدن پورت دستگاه کارتخوان

در بسیاری از موارد مشکل خاموش شدن دستگاه به دلیل خرابی پورت دستگاه کارتخوان است و بسیاری از افراد به اشتباه احتمال می‌دهند که باتری دستگاه مشکل دارد اما به دلیل استفاده نادرست، فشار بیش از حد و بد جا زدن سوکت شارژ، خرابی دستگاه کارتخوان ایجاد خواهد شد. در این شرایط جای نگرانی وجود نخواهد داشت چرا که تنها با تعویض پورت شارژ مشکل حل خواهد شد.

خرابی منبع تغذیه

از دیگر عوامل خاموش شدن دستگاه کارتخوان در کارتخوان‌های ثابت خرابی منبع تغذیه یا آداپتور و دستگاه‌های سیار خرابی شارژ یا کابل شارژ خواهد بود. در واقع کار منبع تغذیه دربافت برق مستقیم و تبدیل به مقدار تعیین شده و مورد نیاز دستگاه کارتخوان خواهد بود در صورتی که سیم یا آداپتور دچار مشکل شود کارتخوان شارژ نخواهد شد و به تبع آن دستگاه خاموش خواهد ماند. در صورت مطمئن شدن از مشکل آداپتور آن را تعویض کنید تا مشکل کامل برطرف شود.

همچنین بخوانید: چرا کارتخوان شارژ نمیشود؟

خرابی باتری

یکی دیگر از دلایل خاموش شدن دستگاه کارتخوان خرابی باتری خواهد بود. خرابی باتری در بین دستگاه‌های کارتخوان سیار بسیار رایج بوده و اغلب مشکل همین خواهد بود. مشکل باتری با تعویض به موقع رفع خواهد شد. خرابی باتری خود را با علائم مختلفی نشان خواهد داد. هشدار‌هایی که باتری قبل ازکار افتادن کامل نشان خواهد داد کندی پرینتر، مشکل در آنتن دهی و شارژ خالی کردن‌های پی در پی خواهد بود. در صورت برخورد با این موارد باید مطمئن باشید که باتری دستگاه کارتخوان دچار مشکل شده و با تعویض آن تمامی مشکلات حل خواهد شد.

همچنین بخوانید: چه سیم کارتی برای کارتخوان خوب است

سوختن دستگاه

در برخی از موارد نیز ایراد از برد دستگاه خواهد بود و مشکل با تعویض باتری یا آداپتور حل نخواهد شد. در این موارد لازم است تا دستگاه توسط یک تعمیرکار با تجربه بررسی و تعمیر شود. تعمیر برد دستگاه کارتخوان، تعمیری اساسی با هزینه‌ای بالا به شمار رفته و هزینه تعمیر در این شرایط بسیار بالا بوده و به صرفه نیست به همین منظور خرید دستگاه کارتخوان جدید، کاری عقلانی و اقتصادی خواهد بود. کمی بیشتر از پول تعمیر دستگاه را می‌توان برای خرید دستگاهی جدید صرف کرد و در عوض چند سال بیشتر از کارتخوان با سرعت و خدمات مناسب بهره برد. کارتخوان جدید سرعت پرینتر بالا، خرابی کم و ... را به همراه خواهد داشت که از صرفه جویی در وقت و هزینه بسیار مناسب خواهد بود.

تمپر شدن دستگاه کارتخوان

از دیگر عوامل دخیل در سوختن دستگاه کارتخوان به تمپر شدن دستگاه باید اشاره داشت. این حالت نیز یکی دیگر از مواردی به شمار می‌رود که میتواند باعث خاموشی یا قفل شدن دستگاه کارتخوان شما شود و به کلی آن را از کار بیاندازد. منظور از تمپر شدن، قفل شدن دستگاه بعد از قرار گرفتن در شرایط نامناسب است. نوسان برق، گرما و سرما شدید، ضربه، مشکل در بخش نرم افزار، مشکل در بخش سخت افزار و رطوبت از عوامل تمپر شدن دستگاه به شمار خواهد رفت. در صورتی که هر کدام از این اتفاقات بیافتد، دستگاه فقل و غیر قابل استفاده خواهد شد. برای حل این مشکل فنی باید دستگاه کارتخوان توسط شرکت بررسی و رفع مشکل شود.

رفع مشکل خاموش شدن کارتخوان

رفع مشکل خاموش دستگاه در صورتی که عیب یابی اولیه به درستی شکل بگیرد کار آسان و کم دردسری خواهد بود. اما در صورتی که به درستی مشکل تشخیص داده نشود، هزینه‌ای مازاد برای شما به همراه خواهد داشت. به عنوان مثال در صورتی که مشکل از آداپتور یا کابل شارژ نباشد و اقدام به خرید آن کنید هزینه‌ای مازاد برای شما به همراه خواهد داشت و علاوه بر آن باید هزینه‌ای دیگر برای رفع مشکل اصلی کنید. به همین منظور تشخیص درست و بجا از هرچیزی مهمتر خواهد بود. بدیهی است در صورتی که از همان ابتدا مشکل دستگاه کارتخوان را با یک متخصص در میان بگذارید در وقت و هزینه‌ صرفه جویی کرده و کار به نحو درست انجام خواهد شد. اما با این حال تعویض باتری یا تعویض شارژ یا آداپتور نیاز به تخصص نداشته و تنها باید با دقت و دقیق این کار را انجام دهید.

همچنین بخوانید: اعتراض به مالیات کارتخوان

چگونه دستگاه کارتخوان را تعمیر کنیم؟

تعمیر کردن دستگاه کارتخوان کار متخصصین است اما برخی از موارد را افرادی که کمی از مسائل فنی سررشته دارند نیز می‌توانند آنرا انجام دهند. اشاره کردیم چندین مورد است که در رابطه با خرابی دستگاه کارتخوان باید در نظر داشت و مورد بررسی قرار داد. به عنوان مثال بعد از اینکه تمامی تست‌ها و بررسی‌های لازم برای اطمینان از صحت و سلامت باتری دستگاه را انجام دادید و مطمئن شدید که باتری مشکل دارد با خرید باتری متناسب با دستگاه خود، به راحتی می‌توان آنرا تعویض کنید و کار سختی نخواهد بود.

در صورتی که خرابی آداپتور یا شارژ با تعویض آنها به راحتی مشکل دستگاه برطرف خواهد شد. اما در مواردی که دستگاه تمپر شده یا سوخته است افراد غیر متخصص نمی توانند اقدام به تعمیر یا تعویض برد یا دیگر اجزا کنند. تمپر یا قفل شدن دستگاه باید توسط متخصصین خود شرکت ارائه دهنده دستگاه پوز صورت بگیرد و هر کسی نمی تواند این مشکل را برطرف کند. به نکته اشاره کنیم در صورت سوختن دستگاه ممکن است خسارت وارده از لحاظ مالی توجیه اقتصادی نداشته باشد. بنابراین اگر امکان آن فراهم است به فکر دستگاهی نو باشید و حساب بانکی خود را به دستگاهی جدید متصل کنید.

عیب یابی کارتخوان خاموش شده

عیب یابی کارتخوان اولین مرحله بعد از خاموش شدن و روشن نشدن دستگاه است. آداپتور یا شارژی جدید که با مدل دستگاه شما همخوانی دارد تهیه کرده و با استفاده از آن تست روشن شدن دستگاه را بگیرید. در صورتی که دستگاه شما از نوع کارتخوان ثابت باشد از نظر فنی باید مشکل حل شده باشد. در غیر این صورت باید به خرابی سوکت شارژ یا به طور کامل سوختن آن شک کنید. اما در صورتی که دستگاه کارتخوان سیار داشته باشید، قبل از شک کردن به مشکل سوکت یا شارژ باید باتری دستگاه کارتخوان سیار خود را چک کنید. بعد از چک کردن این دوعامل؛ (شارژ یا آداپتور و سوکت) و نتیجه نگرفتن باید سوختن دستگاه را احتمال داد.

در صورتی که شارژ را به دستگاه کارتخوان سیار خود متصل میکنید روشن میماند و به محض جدا کردن خاموش میشود باتری دستگاه دچار مشکل شده و برد و دیگر اجزا کارتخوان سالم هستند. برای مطمئن شدن از عیب داشتن باتری، دستگاه کارتخوان را 10 ساعت به شارژ وصل کنید و بعد از شارژ به مدت اشاره شده، به صورت نرمال اقدام به کار کردن با دستگاه نمایید در صورتی که همچنان خاموش میشود احتمال 90% ایراد از باتری دستگاه خواهد بود و باید به فکر باتری جدید برای دستگاه کارتخوان خود باشید. باتری دستگاه کارتخوان خود را خارج کرده و با توجه به مشخصات درج شده بر روی آن اقدام به تهیه باتری جدید کرده و آن را بر روی دستگاه نصب نمایید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار و مقالات تخصصی
نظرات کاربران