جهان ارتباطات نکا

نکاتلکام ارائه خدمات اپراتوری و پرداخت الکترونیک
صفحه اصلی مقالات برای اعتراض به مالیات کارتخوان چه باید کرد
اعتراض به مالیات دستگاه کارتخوان

دسته‌بندی‌ها

مقالات

آخرین تاریخ بروزرسانی

29 مهر 1403

زمان مورد نیاز

برای مطالعـــه

دقیقه

برای اعتراض به مالیات کارتخوان چه باید کرد

به صورت کلی هر کسب و کاری که فضا و جایی مشخص داشته باشد مثل مغازه، فروشگاه و ... برای آن مالیات تعیین خواهد شد و این مالیات که به صورت خوداظهاری یا علی الراس مشخص می‌شود قابلیت اعتراض خواهد داشت و مودی می‌تواند به میزان مالیات تعیین شده اعتراض کند. مبلغ نهایی مالیات دستگاه کارتخوان توسط مامور مالیات بررسی و تعیین خواهد شد به این صورت که اظهارنامه به دست مامور مالیات میرسد و بعد از طی شدن بررسی‌های لازم و روال معمول، مبلغی مشخص خواهد شد.

اعتراض مالیاتی چیست؟

برای اعتراض مالیاتی ابتدا باید برگه تشخیص مالیات را دریافت کرده باشید و مشخصات خود و کسب و کار خود را با برگه تطبیق دهید و بررسی کنید که آیا اصلاً مالیاتی که به شما تعلق گرفته درست است! نکته‌ی مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که محتویات برگه با ماده 237 و 157 قانون مالیات مستقیم باید همخوانی داشته باشد. بعد از اینکه از مشخصات داخل برگه مطمئن شدید این امکان فراهم است تا اعتراض خود را نسبت به مبلغ تعیین شده ثبت کرده و خواستار بررسی مجدد پرونده خود شوید. در صورتی که به مبلغ مشخص شده اعتراضی دارید باید وارد سامانه شوید و با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود و ورود به سامانه فرم‌های مربوطه را پرکرده و اعتراض مالیاتی خود را ثبت کنید.

همچنین بخوانید: انتقال مالکیت کارتخوان

راهنمای اعتراض به مالیات کارتخوان

برای اعتراض به مالیات کارتخوان تنها کافیست تا وارد پنل کاربری شده و پرونده خود را باز کنید. با استفاده از دسترسی‌هایی که سامانه برای مودی فراهم کرده است، امکان اعتراض به مبلغ مشخص شده از سمت مامور مالیات وجود خواهد داشت. بنابراین مشخصات خود را چک کنید، میزان درآمد سالیانه خود را بدانید که در چه دسته قرار میگیرد و بعد از تمامی این مراحل با استفاده از جدول اینتا کد با توجه به شغل خود مقدار درصد مالیات کسب کارتان را به صورت حدودی محاسبه کنید.

جدول اینتا کد را می‌توان به راحتی با جستجو کردن در اینترنت، دانلود کرد. در این جدول تمامی شغل‌ها و میزان درصدهای آنها مشخص است. به عنوان مثال برای شغل‌هایی نظیر قصابی 8%، پارچه 13% الی 18%، کافی نت 18% و ... مالیات بردرآمد سالیانه شان به آنها مالیات تعلق خواهد گرفت. شغل خود را داخل جدول پیدا کنید و مالیات خود را محسابه کنید. قبل از هر چیز شرایط خود را با توجه به مواردی که به آن اشاره شد بررسی و با میزان مالیاتی که برای شما در نظر گرفته شده تطبیق دهید و از صحت و درست بودن آن اطمینان حاصل کنید. در صورتی که میزان مالیاتی که در نظر گرفته شده با مقدار درآمد شما مغایرت داشت، برای اعتراض به آن اقدامات لازم را انجام دهید.

قوانین اعتراض مالیات کارتخوان

نکته مهمی که در رابطه با قوانین اعتراض به مالیات کارتخوان وجود دارد این است که کد مالیاتی خود را دریافت کرده باشید. با توجه به قانون، به صورت کلی کسب و کاری که دارای کارتخوان یا درگاه الکترونیکی باشد چه خانگی یا سالن و مغازه و ... موظف است تا کد مالیاتی خود را دریافت کرده باشد. کد مالیاتی با تشکیل پرونده مالیاتی و وارد کردن اطلاعات شخصی و کاری خود میسر خواهد شد. مالیات بر کارتخوان با استفاده از فرمول مالیات بر درآمد مشاغل محاسبه خواهد شد و طبق همین قانون هر پایانه فروشگاه یا ... در صورت داشتن تراکنش کم یا زیاد، فعالیت اقتصادی محسوب شده و شامل مالیات خواهد بود.

اما فرمول محاسبه مالیات کارتخوان به چه شکل است؟ فرمولی که برای این امر در نظر گرفته شده 15%، 20% و 25% بوده که بازه‌های درآمدی مختلف را شامل خواهد شد، که هرکدام از این درصدها جهت تعیین مالیات دستگاه کارتخوان است. در صورتی که به صورت سالیانه درآمدی بین 1 تا 200 میلیون تومان داشته باشید شامل مالیات 15%، در صورتی که درآمد سالیانه شما بین 200 تا 400 میلیون تومان باشد شامل مالیات 20% و در صورتی که به صورت سالیانه درآمدی بالغ بر بالای 400 میلیون تومان داشته باشید، شامل 25% درصد مالیات بر درآمدتان خواهید شد.

قبل‌تر توضیح دادیم که ابتدا باید پرونده مالیاتی که خود را تکمیل کرده و کد مالیاتی دریافت کنید. اما بعد از دریافت کد مالیاتی باید دستگاه کارتخوان خود را پرونده خود متصل کنید. چگونگی این کار نیز خیلی راحت است. تنها کافیست به سایت مربوطه مراجعه کنید و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود وارد سامانه شوید. بعد آن تمامی کارتخوان‌هایی که به نام شماست نمایش داده خواهد شد. بعد از مشاهده و تایید دستگاه‌ها به راحتی آنها را به پرونده مالیاتی خود متصل کنید. بعد از اینکه این کار به درستی و کامل صورت بگیرد تمامی تراکنش‌هایی که به وسلیه کارتخوان انجام شود با توجه به اینکه به پرونده مالیاتی شما متصل است بجهت محاسبه مالیات بر مشاغل، توسط اداره مالیات مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

برای اضافه کردن یا غیر فعال‌سازی درگاه‌ها یا کارتخوان‌های متصل به پرونده خود کافیست با ورود به سامانه my.tax.gov.ir و با استفاده از نوار ابزار سمت راست صفحه و گزینه ساماندهی پذیرنده‌های بانکی را انتخاب کنید تا صفحه جدید برای شما باز شود. در این صفحه به کاربر این دسترسی داده شده تا پذیرنده یا درگاه‌های بانکی که به حساب متصل است را غیرفعال کند. همچنین این امکان فراهم است تا پذیرنده یا درگاه جدیدی به پرونده مالیاتی اضافه شود.

همچنین بخوانید: کارتخوان چند حسابه

روش کار با سامانه ثبت اعتراض مالیات کارتخوان

وارد سامانه my.tax.gov.ir شده و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید، سپس از طریق نوار ابزار سمت راست ساماندهی پذیرنده را انتخاب کرده و پذیرنده یا درگاه‌های خود را فعال یا غیرفعال کنید. سپس به بخش مربوط به اعتراضات و شکایت مراجعه کرده و فرم‌های لازم را با دقت پر کنید. مدارک و مستندات خود را به صورت کامل ارائه دهید. مدارک شامل برگه تشخیص مالیاتی، مستندات و مدارک مبنی بر درآمد مغازه، فروشگاه، سالن یا ... را بارگذاری کنید. به عنوان مثال مستندات درآمد مغازه یا فروشگاه‌های پوشاک با توجه به نوع پارچه و ... می‌توانند با استفاده از نرم افزار حسابداری پوشاک میزان درآمد خالص خود را به صورت دقیق مستند و ارائه دهند تا مالیات مازاد یا به اصطلاح اختلاف مالیاتی را بعد از اعتراض خود حل کنند.

همچنین بخوانید: مشخصات کارتخوان نو

توجه داشته باشید برای اعتراض به مالیات کارتخوان لازم است تا حداکثر 30 روز بعد از دریافت برگه تشخیص مالیاتی، اعتراض خود را ثبت کنید. همچنین بعد از دریافت جواب از سوی اداره مالیات تنها 20 روز فرصت برای اعتراض در هیئت حل اختلاف بدوی وقت خواهید داشت. توجه داشته باشید در صورتی که زمان‌های مشخص شده تمام شوند هیچ اعتراضی پذیرفته نخواهد بود. نکته‌ای که بسیار مهم است و باید به آن توجه ویژه داشت ارائه مستندات باید در قالب نرم افزار‌های فروشگاهی یا حسابداری که زمانبندی‌های دقیق دارند، ارائه شود. البته ناگفته نماند که ارائه فاکتور‌های خرید فروش نیز می‌تواند در ثبت اعتراض موثر واقع شود.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار و مقالات تخصصی
نظرات کاربران