جهان ارتباطات نکا

نکاتلکام ارائه خدمات اپراتوری و پرداخت الکترونیک
صفحه اصلی مقالات ۱۰ روش‌ برای بهبود کیفیت وای فای در خانه
بهبود وای فای

دسته‌بندی‌ها

مقالات

آخرین تاریخ بروزرسانی

11 شهریور 1403

زمان مورد نیاز

برای مطالعـــه

دقیقه

۱۰ روش‌ برای بهبود کیفیت وای فای در خانه

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و وابسته بودن تقریباً اکثر کارها به اینترنت، داشتن یک اینترنت پر سرعت حیاتی و مهم است. بسیاری از افراد با مشکل افت سرعت اینترنت خانگی خود (WiFi) مواجه هستند. روش‌هایی برای بهبود کیفیت و سرعت وای فای خانه وجود دارد که 10 مورد از آنها را برای شما آماده کرده ایم تا با استفاده از آنها سرعت از دست رفته خود را دوباره بازیابی کنید.

ویندوز خود را عیب‌یابی کنید

اولین قدم عیب یابی با استفاده از ابزار ویندوز است. با استفاده از ابزار (Network Diagnostics) عیب یابی شبکه اینترنت خانگی خود را شروع کنید. معمولاً بعد از وارد شدن به این ابزار همه چیز به صورت خودکار انجام خواهد شد و در صورتی که عیب یا مشکلی جزئی وجود داشته باشد به راحتی قابل رفع کردن است.

همچنین بخوایند: تفاوت اینترنت کابلی و وایرلس برای گیم

کانال شبکه را تغییر دهید

شبکه خود را به کانالی با ترافیک کمتر منتقل کنید. با استفاده از ابزار‌هایی مانند NetSpot یا Acrylic WiFi امکان انتقال شبکه اینترنت و مودم خود به کانالی با ترافیک کمتر وجود دارد. برخی از مواقع ممکن است کانالی که شبکه اینترنت شما در آن قرار دارد با شبکه‌های همسایه هایتان مشترک باشد و همین مورد باعث کندی یا تضعیف اینترنت شما شود، با انتقال شبکه به کانالی با ترافیک کمتر شرایط بهتر خواهد شد و سرعت بالاتری خواهید داشت.

از فرکانس قدرتمندتر استفاده کنید

استفاده از فرکانس (5 گیگا هرتزی) به جای (2.4 گیگا هرتزی) آنتن دهی مودم را بیش از پیش تقویت خواهد کرد. این مورد به مودم یا شبکه شما بستگی دارد که قابلیت پشتیبانی از فرکانس (5 گیگاهرتزی) دارد یا نه، که در صورت دارا بودن این قابلیت شاهد آنتن دهی و سرعت اینترنت بالاتری خواهید بود.

مکان مودم را تغییر دهید

پیدا کردن جای مناسب برای قرار دادن مودم عامل مهمی برای دریافت فرکانس خوب و قوی است. سعی کنید مودم را در مرکز خانه و در ارتفاعی مناسب قرار دهید. ناگفته نماند، قرارگرفتن مودم در مجاورت اشیاء فلزی یا دیوار ضخیم نیز در ضعیف شدن سیگنال مودم بی تاثیر نخواهد بود.

از کابل استفاده کنید

استفاده از کابل شبکه همیشه راه حلی منطقی و درست برای پایداری و سرعت بالاتر اینترنت است.کارهایی مثل بازی‌های آنلاین، کنفراس، استریم و ... متصل شدن به وسیله کابل اترنت به مودم، راه حلی منطقی و موثر است.

از مودم قوی‌تر استفاده کنید

تعویض مودم در اکثر مواقع یکی از راهکار‌های کاربردی برای بالابردن سرعت اینترنت است. در صورتی که دستگاه‌های زیادی در طول روز به صورت مداوم به مودم شما متصل اند، عمر مفید مودم شما نهایتاً 4 سال خواهد بود و بعد از گذشت این مدت باید مودم را تعویض کنید. ممکن است مودم قادر به ارائه سرعت بالاتر نباشد. به همین منظور اقدام به تعویض خود کنید تا هم فرکانسی قوی‌تر و هم سرعت بالاتری داشته باشید.

مودم را آپدیت کنید

آپدیت یا بروزرسانی کردن فریمور مودم راهکار دیگری برای بهبود کیفیت وای فای در خانه است. برای استفاده از این راهکار باید به وبسایت برند مودم خود مراجعه کنید و آخرین نسخه فریمور متناسب با مدل دستگاهتان را دانلود و جایگزین فریمور فعلی کنید. این کار نیز برای بالا بردن سرعت اینترنت و فرکانس دهی بهتر مودم موثر خواهد بود.

از تقویت کننده وای فای و ریپیتر استفاده کنید

استفاده از تقویت کننده وای فای در خانه برای خانه‌های بزرگ در صورتی که به ناچار از مودم فاصله زیادی داشته باشید می‌تواند مشکل آنتن دهی مودم را به کلی حل کند. با استفاده از این دستگاه‌ها فرکانس اینترنت تقویت خواهد شد و آنتن دهی بهتر و سرعت بالاتر اینترنت را به همراه خواهد داشت. این راه حل در شرایطی که امکان جا به جایی مودم را نداشته باشید یا مساحت آنقدر زیاد باشد که حتی مودم را در مرکز خانه قرار دهید، باز با عدم فرکانس مناسب رو به رو باشید، موثر است.

وای فای را بهینه کنید

قطع اتصال دستگاه‌های غیر ضرروری متصل به وای فای از دیگر مواردی است که با انجام آن پهنای باند اشغال شده را کمی خلوت‌تر خواهید کرد. به موجب همین کار سرعت اینترنت بالاتر و فرکانس دهی مودم قوی‌تر خواهد شد.

رمز قوی‌تری برای وای فای استفاده کنید

بدیهی‌ترین کار برای حفاظت از امنیت شبکه خانگی خود انتخاب رمز عبور قوی و غیر قابل حدس زدن است. گذاشتن شماره تلفن همراه یا شماره منزل و استفاده از اسم خود یا اعضاء خانواده و ... امنیت شبکه خانگی شما را پایین آورده و راه ورود و اتصال به آن را آسان خواهد کرد. به همین منظور از رمز سخت و غیر قابل حدس زدن استفاده کنید تا دیگران به اینترنت شما متصل نشوند و سرعت اینترنت شما را پایین نیاورند.

این ترفندها ضعیف شدن میزان آنتن دهی و سرعت اینترنت را تا حد قابل توجهی رفع خواهند کرد. در صورتی که مشکل حل نشد باید نسبت به تعویض مودم، روتر یا مودم روتر خود و تغییر ISP یا ارائه دهنده اینترنت خانه خود اقدام کنید.

مطالب مرتبط

جدیدترین اخبار و مقالات تخصصی
نظرات کاربران